نکات حقوقی

طلاق غیابی از طرف زن ⚖️【 آیا مهریه تعلق میگیرد؟ 】

در این مقاله طلاق غیابی را از طرف زن را بررسی می کنیم. ابتدا باید بدانیم که طلاق غیابی به چه معناست. طلاق غیابی زمانی اتفاق می افتد که یکی از زوجین به دلایل مختلف مانند ناپدید شدن و حضور نداشتن در کشور و به دلایل مختلف مانند بیماری، اعتیاد، عقیم بودن مرد و … زن می تواند درخواست طلاق بدهد اما این مقاله درباره طلاق غیابی از طرف زن است. طلاق غیابی فرایند سخت تری نسبت به دیگر شیوه های طلاق دارد؛ زیرا حضور دو طرف در دادگاه اجباری است و اگر یکی از آن ها حضور نداشته باشند قاضی پرونده را غیابی اعلام می کند. برای اطلاعات بیشتر درباره این موضوع با ما همراه باشید.

موارد مهم در طلاق غیابی از طرف زن

درخواست طلاق در زن و مرد متفاوت است. در قانون اسلامی حق طلاق با مرد است. مردان هر زمان که اراده کنند میتوانند طلاق بگیرند حتی زمانی که حق طلاق با او نیست با درخواست طلاق غیابی و ارائه مدارک مورد نیاز می تواند غیابی طلاق بگیرد.

اما زنان فقط در زمانی که دلیلی محکم و موجه مانند ضرب و شتم از سمت شوهر، درگیر بودن مرد با اعتیاد و ترک خانه و پرداخت نکردن نفقه و تامین نیاز های زن داشته باشند، طلاق برای آنها امکان پذیر خواهد شد. همانطور که در بالا خواندیم برای طلاق حضور طرفین الزامی است اما در صورتی که دادگاه حق را به زن بدهد، امکان طلاق غیابی بدون حضور مرد نیز امکان پذیر است.

اگر پس از گذشت ۶ ماه، مرد به همسر خود نفقه‌ ای پرداخت نکرده باشد و هزینه زندگی همانند هزینه خوراک و لباس او را فراهم نکرده باشد، زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و جهت دریافت نفقه‌اش درخواستی را تنظیم کرده و ارائه دهد.

در صورتی که دادگاه حکم پرداخت نفقه او را صادر کند و مرد همچنان از پرداخت نفقه به همسر خود خودداری کند یا اینکه توان پرداخت نفقه را نداشته باشد، با درخواست طلاق، دادگاه حکم طلاق را برای آن‌ها صادر خواهد کرد.

اگر مرد خانه خود را ترک کند و یا ناپدید شده باشد پس از 4 سال پس از پخش آگهی های لازم وقتی زن مفقودالاثر شدن مرد را در دادگاه ثابت کند، دادگاه رای را به او می دهد و می تواند غیابی طلاق بگیرد. مدارک مورد نیاز برای درخواست طلاق عبارت اند از: سند ازدواج، شناسنامه و کارت ملی که مورد نیاز هستند.

مراحل طلاق غیابی

شرایط طلاق غیابی

ابتدا به مراحل درخواست طلاق غیابی از طرف زن میپردازیم. درخواست کنندگان طلاق باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی بروند و درخواست طلاق خود را ثبت کنند. سپس با مدارک و شواهد طلاق به دادگاه فرستاده می شوند و پس از بررسی های لازم به آن رسیدگی می شود.

دلایلی که باعث می شود در دادگاه درخواست طلاق به صورت غیابی اعلام شود این است که اگر ابلاغیه به درستی انجام نشده باشد، زوج در بستر بیماری و در سفر باشد، زوج به درخواست طلاق اهمیت ندهد و در جلسات دادگاه حضور نداشته باشد، پرونده طلاق به صورت غیابی رسیدگی می شود و پس از مراحل لازم طلاق صورت می گیرد.

همانطور که گفتیم زن در شرایط خاص می تواند درخواست طلاق بدهد این شرایط عبارتند از:

  • بیماری های روانی و رفتار های غیرعادی مرد
  • ازدواج مجدد مرد بدون اطلاع زن و بدون اجازه از همسر
  • تامین نکردن هزینه های زن و پرداخت نکردن نفقه
  • ضرب و شتم زن از سوی مرد و رفتارهای خشونت آمیز
  • مشکلات جنسی و جسمی و عقیم بودن مرد در صورتی که با گذشت 5 سال زوجین بچه دار نشوند.
  • بیماری های لاعلاج مرد
  • اعتیاد به مواد مخدر مرد

در صورتی که شرایط زندگی بین زن و مرد بسیار طاقت فرسا باشد و توان ادامه دادن آن را نداشته باشند و مرد توان تامین مخارج زندگی برایش دشوار باشد زن می تواند درخواست طلاق غیابی بدهد.

زمانی که زن در تنگنا قرار می گیرد ادامه زندگی با مردی که درگیر مشکلات اخلاقی و رفتاری، اعتیاد، بیماری های لاعلاج است باعث نابودی رابطه می شود. در صورتی که دلایل ذکر شده با مدارک و شواهد محکم همراه باشد، دادگاه رای را به زن می دهد و امکان طلاق غیابی از طرف زن امکان می شود.

آیا در طلاق غیابی از طرف زن مهریه به او تعلق میگیرد؟

اگر در فکر گرفتن طلاق غیابی افتاده اید این سوال برایتان پیش آمده است که در طلاق غیابی از طرف زن، مهریه ای به او داده می شود؟ باید گفت که در صورتی که زن درخواست طلاق غیابی بکند و پس آن که جلسات دادگاه را با موفقیت طی کند و رای دادگاه را بگیرد، می توان مهریه خود و همینطور سایر حق های خود را تمام و کمال دریافت کند.

در شرایطی که درخواست طلاق از سمت زن است و مرد حضور نداشته باشد امکان گرفتن مهریه از مرد وجود ندارد اما با رای دادگاه می تواند مهریه و حق خود را از دارایی های مرد طلب کند و اموال او را توقیف کند. اما بهتر است در این چنین موارد با بهترین وکیل مهریه در مشهد گفتگو کنید تا با مشاوره و دادن اطلاعات لازم شما را در مسیر پرونده خود راهنمایی کند.

شرایط طلاق غیابی

کلام آخر

ما در این مقاله سعی داشتیم تا درباره گرفتن طلاق غیابی از طرف زن و شرایط و مراحل آن به شما توضیحات لازم را شرح دهیم. به طور خلاصه دریافتیم که در صورتی که زن در زندگی مشترک در تگنا قرار بگیرد و ادامه زندگی برایش دشوار شود، می تواند درخواست طلاق بدهد اما اگر مرد حضور نداشته باشد می تواند با داشتن دلایل موجه درخواست طلاق غیابی بدهد و مراحل آن را به ترتیب طی کند. سپاسگزاریم که تا اینجا کنار ما بودید لطفا نظرات خود را با مخاطبین سایت وکلای مشهد در میان بگذارید.

5/5 - (12 امتیاز)

مهتاب عطایی

سلام مهتاب عطایی هستم. مدرک کارشناسی کامپیوتر دارم و چندین سال است که در زمینه محتوا نویسی مشغول فعالیت هستم. در حال حاضر در سایت وکلای مشهد به عنوان نویسنده تحت وب فعالیت میکنم تا محتوایی مفید در اختیار کاربران قرار دهم. اگر نظر و پیشنهاداتی درباره مقاله های من داشتید خوشحال میشم در قسمت نظرات با من به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا