طلاق از طرف زن ⚖️【شرایط و مراحل طلاق از طرف زن】
طلاق از طرف زن طبق قانون به راحتی قابل اجرا نیست و مستلزم این است که زن دلایل موجه و محکمه پسندی داشته باشد، در صورتیکه در عقدنامه ذکر شده باشد که حق طلاق با زن است، پروسه طلاق به مدت زمان کمتری نیاز خواهد داشت تا به نتیجه مطلوب برسد. توصیه می کنیم به دلیل پیچیدگی طلاق از طرف زن، این کار را به یک وکیل متخصص بسپارید تا در این پرونده با شکست مواجه نشوید. این پرسش پیش می آید که زن در چه مواردی حق طلاق دارد؟ در این مقاله به طور کامل به مواردی که زن حق طلاق دارد و شرایط و مراحل آن می پردازیم.
⭐برای دسترسی به آدرس و شماره تماس بهترین وکیل مشهد کلیک کنید!
شرایط طلاق از طرف زن
در صورتیکه طلاق، توافقی نباشد و زن اقدام به طلاق نماید، شرایط کمی پیچیده می شود و تنها در مواردی دادگاه این نوع طلاق را مورد بررسی قرار می دهد که حق طلاق با زن باشد و همه چیز به مدارکی که زن ارائه می دهد، بستگی دارد. حال می خواهیم به مواردی اشاره کنیم که حق طلاق با زن می باشد. این موارد عبارتند از:
- طبق قانون در صورت غیبت مرد در مدت زمان بیشتر از 6 ماه، زن حق طلاق دارد.
- در صورتیکه مرد قادر به پرداخت نفقه نباشد و یا اینکه از پرداخت آن امتناع نماید.( نفقه از جمله نیازهای اساسی شامل خوراک و پوشاک و درمان و… می باشد.)
- در صورتیکه مرد به حبس بیش از 5 سال محکوم شود.
- اعتیاد مرد به مواد مخدر و مشروبات الکلی که زیان آور باشد و زندگی مشترک را با اختلال مواجه کند.
- ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر
- جنون و دیوانگی مرد که باعث هرگونه آزار و اذیت غیر قابل تحمل برای زن باشد.
- در صورتیکه مرد به بیماری لاعلاج مبتلا باشد و سلامتی زن نیز به خطر بیفتد.
- در صورت مفقود الاثر شدن مرد در مدت زمان بیش از 6 ماه
- در صورت عقیم بودن مرد، دادگاه حق طلاق را به زن می دهد.
- در صورتی که مرد رابطه نامشروع داشته باشد.
- در صورتیکه مرد مشغول به کاری باشد باعث آبروریزی شود و شان و شخصیت زن را زیر سوال ببرد.
- عسر و حرج؛ مواردی است که زن مورد آزار و اذیت و ضرب و شتم قرار گیرد و به این دلیل قادر به ادامه زندگی مشترک نباشد و طبق ماده 1130 قانون، در صورتیکه عسر و حرج ثابت شود، دادگاه حق طلاق را به زن می دهد و حکم طلاق را صادر می کند.
مراحل طلاق از طرف زن
طلاق از طرف زن نیز مانند دیگر طلاق ها مراحلی دارد که باید طی شود؛ این مراحل عبارتند از زمانی که زوجه ( زن ) یا مرد به صورت یک طرفه تصمیم به طلاق بگیرند؛ ابتدا باید در سامانه تصمیم برای طلاق ثبت نام نمایند. بعد از این که زوجین نوبت اینترنتی را دریافت کردند، باید به مشاور خانواده و روانشناس مراجعه کرده و در جلسات مشاوره شرکت نمایند.
اگر بعد از جلسات مشاوره از تصمیم خود صرف نظر نکردند، دادخواست را به دادگاه ارائه می دهند و دادگاه آن را مورد بررسی قرار می دهد. در صورتیکه دادخواست مورد تایید دادگاه باشد، تاریخی را برای دادرسی تعیین می نماید که در این جلسه دلایل زن برای طلاق شنیده و مورد بررسی قرار می گیرد.
در جلسه دادرسی، اگر دلایل زن برای دادخواست مورد قبول واقع شود، حکم طلاق صادر می شود. اگر به هر دلیلی زوجین از دادخواست خود تجدید نظر نکردند، حکم نهایی صادر می شود و بعد از صدور این حکم زوجین تا 6 ماه فرصت دارند که به دفترخانه ثبت طلاق و ازدواج مراجعه نموده و صیغه طلاق را جاری کنند.
نکته: زوجین می توانند در صورتی که با رای دادگاه مخالف باشند؛ در دادگاه تجدید نظر خواهی اعتراض نمایند؛ اما این امر تا زمانی امکان پذیر است که رای نهایی صادر نشده باشد.
مدت زمان و مدارک لازم طلاق از طرف زن
صدور حکم هر نوع از طلاق بسته به اینکه توافقی باشد، از جانب مرد باشد یا زن، مستلزم طی کردن مراحلی است که بسته به نوع طلاق این مراحل و مدت زمانی که برای صدور این حکم لازم است، متفاوت است. به طور مثال در طلاق توافقی، مدت زمان کوتاه تری برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز است؛
این در حالی است که در طلاقی که یک طرفه و از جانب زن باشد، به دلیل پیچیدگی هایی که دارد، ممکن است تا یکسال نیز به طول بی انجامد و برای اینکه این روند با سرعت بیشتری طی شود، بهتر است پیگیری پرونده را به یک وکیل باتجربه و آشنا به تمام قوانین و مقررات حقوق خانواده بسپارید.
در صورتی که زن اقدام به طلاق نماید، علاوه بر مدارکی که نشان دهد حق طلاق با اوست، باید مدارکی که در ادامه ذکر می کنیم را نیز ارائه دهد:
- شناسنامه و کارت ملی زوجین
- عقدنامه یا سند ازدواج و در صورتیکه سند ازدواج مفقود شده باشد، ارائه رونوشت از آن نیز امکانپذیر است.
- وکالتنامه وکیل در صورتی که زن پرونده طلاق خود را به وکیل واگذار کرده باشد.
- ارائه نتایج مشاوره های پیش از طلاق
- گواهی مربوط به عدم باداری زن
- در صورتی که زن ادعا کند که باکره است، باید گواهی پزشکی مربوط به اثبات به آن را نیز ضمیمه دادخواست طلاق کند.
اگر درخواست طلاق از جانب زن باشد، آیا مهریه به وی تعلق میگیرد؟
در صورتی که درخواست طلاق از طرف زن باشد، تعلق گرفتن یا نگرفتن مهریه براساس رای دادگاه مشخص می شود. اگر زن بدون دلیل محکمه پسند درخواست طلاق دهد، باید تمام یا نیمی از مهریه خود را ببخشد و مرد را راضی به طلاق کند تا این پروسه با سرعت بیشتری پیش برود
در صورتیکه زن حداقل یکی از شروطی که در قسمت بالا ذکر کردیم را اثبات نماید، احتمال اینکه مهریه به وی تعلق بگیرد بسیار بیشتر از موردی است که بدون دلیل موجه تصمیم به طلاق بگیرد ولی بهتر است جهت گرفتن مشاوره و راهنمایی از بهترین وکیل پایه یک دادگستری در مشهد کمک گرفته تا روند درست تری را پیش بگیرید.
در چه شرایطی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟
مهریه حق زن است و مرد موظف است تمام و کمال آن را پرداخت نماید و زن هر زمان که اراده کند می تواند برای گرفتن آن اقدام کند ، اما مواردی وجود دارد که باعث می شود حق گرفتن مهریه به صورت کامل یا نیمی از آن از زن سلب شود. در ادامه به این موارد اشاره می نماییم:
- در صورت باطل بودن عقد بین زوجین به هر دلیل
- در صورت فسخ عقد نکاح و عدم برقراری رابطه زناشویی پیش از فسخ
- در صورتی که پیش از توافقات لازم بر سر مهریه، یکی از زوجین فوت کند.
در چه صورت مهریه زن نصف میشود؟
به جز مواردی که مهریه به طور کامل به زن تعلق می گیرد و مواردی که حق گرفتن مهریه به طور کامل از زن سلب می شود، مواردی نیز وجود دارد که نیمی از مهریه به زن تعلق می گیرد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
- در صورتی که پیش از رابطه زناشویی، مرد تصمیم به طلاق همسر خود بگیرد، در این صورت موظف است تنها نیمی از مهریه زن را پرداخت نماید.
- در صورت عدم برقراری رابطه زناشویی به علت ناتوانی جنسی مرد، نیمی از مهریه به زن تعلق می گیرد.
- در صورتیکه در عقد موقت یا صیغه، مدت زمانی که از عقد باقی مانده را به زن ببخشد و باعث انحلال در عقد شود، باید نیمی از مهریه را به زن پرداخت کند.
نکته: تنها در عقد موقت یا صیغه است که مرد می تواند مدت زمان باقی مانده از عقد را منحل کند و در عقد دائم امکانپذیر نیست.
سریع ترین راه طلاق از طرف زن چیست؟
سریع ترین راه برای گرفتن حکم طلاق، این است که حق طلاق با زن باشد که در این مقاله اشاره کردیم زن در چه مواردی حق طلاق دارد. مورد بعدی برای اینکه طلاق سریع تر به نتیجه برسد، طلاق توافقی است که زوجین باید در تمام موارد حقوقی و…به توافق برسند و این توافق برای دادگاه بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که زن درخواست طلاق کند و مرد راضی نباشد، زن می تواند با بخشیدن تمام یا نیمی از مهریه خود، رضایت او را جلب کند و به عبارتی با یکدیگر به توافق برسند.
در این دو مورد نیازی نیست که زن، مدارک محکمه پسند ارائه دهد و بدون درگیری و کشمکش، پرونده روال عادی خود را طی می کند و سریع تر به نتیجه می رسد. جدا از اینکه طلاق شما از چه نوعی است، جهت تسریع در روند طلاق، می توانید از یک وکیل باتجربه که اطلاعات کافی را در این زمینه دارد، مشورت بگیرید.
همچنین در آخر هزینه وکیل برای طلاق از جانب زن به نسبت شهرت و مهارت و تجربه ای که دارد، متفاوت است. همچنین هزینه آن در شهرهای مختلف، متغیر است. به طبع هزینه این نوع از طلاق به دلیل پیچیدگی ها و مشکلاتی که ممکن است در طی پرونده رخ دهد، بالاتر از سایر موارد است.
کلام آخر
در آخر باید بگوییم که به طور کلی حق طلاق با مرد است و هر زمان که بخواهد می تواند اقدام به این امر نماید. در صورتی که طلاق یک طرفه و از جانب زن باشد، باید دلایل و مدارکی که نشان دهد حق طلاق با اوست را ارائه دهد؛ در این مقاله به طور کامل به مواردی که نشان می دهد حق طلاق با زن است، همچنین مراحلی که برای طلاق باید طی شود، مدت زمان طلاق از جانب زن و مفاهیم از این قبیل اشاره کردیم. از اینکه ما را تا پایان این مقاله، در سایت وکلای مشهد همراهی کردید، سپاسگزاریم. برداشت خود را از این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.