نکات حقوقی

کلاهبرداری ملکی ⚖️【روش های جلوگیری از کلاهبرداری】

کلاهبرداری ملکی شیوه های مختلفی دارد به طوری که به راحتی عده زیادی از مردم را با ترفند های مختلف در دام می اندازد. امروزه همه ما در اخبار و روزنامه ها خبرهایی از کلاهبرداری های ملکی می بینیم. این نوع از کلاه برداری امروزه در جامعه رواج یافته است و یکی از مشکلات جدی کشور است. این افراد با عمل ناشایست خود و با آگاهی کامل، افراد را با وعده های فریبانه و به ظاهر واقعی به دام می اندازند. اگر شما هم می خواهید که هوشمندانه و با آگاهی، از مال خود نگهداری کنید این مقاله برای شماست. ما درجهت هوشیار کردن شما در مقابل افراد فریبکار و دروغگو مطالب این مقاله را جمع آوری کرده ایم. لطفا در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

کلاهبرداری ملکی چیست و انواع آن

کلاهبرداری ملکی نوعی کلاهبرداری است که در آن کلاهبرداران، با روش های مختلفی که در ظاهر ایرادی در آن نیست و قانونی است، سرمایه مردم را هدف قرار می دهند و آن را میدزدند. آنان با این عمل فریبکارانه اعتماد مردم را جلب میکنند و از آنها و اموالشان سوء استفاده می کنند. فرد کلاهبردار با نیرنگ و دروغ سعی می کند تا اعتماد دیگران را جلب کند و آنها را به سوی خود بکشاند.

همانطور که گفتیم کلاهبرداری ملکی انواع مختلفی دارند که ما شما را با انواع آن آشنا میکنیم.

  • کلاهبرداری با اسناد جعلی: یکی از شایع ترین روش ها برای کلاهبرداری، کلاهبرداری با اسناد جعلی در معاملات ملکی است. قبل از امضای قولنامه حتما باید با فردی مطمئن و متخصص و کسی که دارای تجربه است مشورت کنید. بسیاری از افراد بدون اینکه به کد رهگیری افراد توجه کنند مبلغی به حساب آنها پرداخت می کنند و در دام کلاهبرداران می افتند.
  • کلاهبرداری با دفتر املاک: در این روش کلاهبرداران یک دفتر اجاره میکنند و به عنوان مشاور املاک ظاهر می شوند و اینگونه اعتماد دیگران را جلب می کنند. آنها روش های مختلف و وسوسه کننده ای دارند، این افراد قیمت ملک را خیلی پایین تر از ارزش اصلی آن به مشتری می گویند و ملک را هم زمان به چند مشتری میفروشند.
  • کلاهبرداری با وام بانکی: امروزه آگهی های بسیاری راجب وام های آسان با بهره کم به چشممان خورده است و توجه مارا به خود جلب کرده است. اما آیا واقعا این وام ها واقعی هستند؟ این نوع از کلاهبرداری شیوه دیگر کلاهبرداران است که با وعده های خوب و آسان مخاطب را جذب می کنند تا دام خود بیاندازند. اگر جایی همچین آگهی دیدید به سایت شرکت بروید و آن را بررسی کنید و یا با بانک تماس بگیرید و آگهی را بررسی کنید.
  • کلاهبرداری در فروش ملک های نیمه ساز: یکی از شیوه های کلاهبرداری فروش املاک نیمه ساز است. زیرا به راحتی می توانند به سود کلان برسند. یکی از ترفند های کلاهبرداری فروش ملک، باغ و آپارتمان های در حال ساخت است. آنها ساختمان های نیمه کاره را با قیمت پایین و شرایط خرید اقساطی به خریدار نشان می دهند و با این شرایط ها فریب می دهند و پس از گرفتن بخشی از پول ناگهان ناپدید می شوند.

کلاهبرداران ملکی با فریب و سوء استفاده از مردم مال آنها را حیله و نیرنگ می گیرند. اثبات جرم کلاهبرداری ملکی بر خلاف جرم های دیگر دشوارتر است. زیرا این عمل کاملا آگاهانه و با رضایت قربانی انجام شده است و اثبات کردن این موضوع برای فرد قربانی دشوار است. در قانون ایران فرد فریبکار و کلاهبردار به 1 تا 7 سال حبس و ملزم به پرداخت همان مقداری که از فرد گرفته است بپردازد و محکوم به پرداخت جریمه نقدی نیز می شود.

کلاهبرداران معمولا سراغ اشخاصی می روند که ملک های نیمه ساخت و رها شده دارند. زیرا فروش آنها با استفاده از جعل هویت و سند آسان تر است. کلاهبرداران همچنین به مناطقی با مشکلات حقوقی و امینت ضعیف هستند می روند و ملک هارا با قیمت کم به بازار عرضه می کنند.

روش های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی

روش های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی

امروزه اکثر کسب کار ها اینترنتی شده اند و کلاهبرداران ملکی نیز از این موضوع کمال بهره مندی را می برند. به این نوع از کلاهبرداری، کلاهبرداری مدرن می گویند. آن ها با این روش با قرار گذاشتن عکس در اینترنت خود را به عنوان خریدار یا فروشنده ملک جا می زنند. برای جلوگیری از این کلاهبرداری تا زمانی که اعتماد کامل را به دست نیاوردید، هیچ مبلغی را قبل از قرارداد و امضا پرداخت نکنید. برای مطمئن شدن از پروانه کسب آنها استعلام بگیرید.

امروزه مشاورین قلابی و تراکت های ساختی در جامعه ما بسیار به چشم می خورد. متاسفانه این تراکت ها را برای جلب توجه در اختیار شما قرار می دهند که شامل اطلاعاتی دروغین است. پیشنهاد می کنیم اگر قصد خرید ملکی را دارید به این تبلیغات توجه نکنید و مراقب وعده های غیر واقعی مانند آزاد سازی سند و… باشید. مشاورین تقلبی با تبلیغات دروغین در تلاش برای جلب توجه مخاطب هستند.

یکی از روش های رایج در کلاهبرداری ملکی جعل اسناد است. برای اینکه گرفتار این روش ها نشوید اسناد خود را در جای مطمئن بگذارید و قبل از قرارداد راجع به فروشنده تحقیق کنید و هویت او را بررسی کنید. در صورت دزدیده شدن اسناد خود فورا به پلیس خبر بدهید. درست است که کلاهبرداران شیوه های زیادی برای فریب دادن مردم دارند اما شما میتوانید با انجام رفتار های درست در معاملات از مال خود محافظت کنید.

برای اینکه قربانی بعدی کلاهبرداران ملکی شما نباشید، هیچ گاه بخاطر آشنایت با فرد و دوستی به کسی اعتماد نکنید حتما از بهترین وکیل کلاهبرداری در مشهد مشاوره بگیرید. قبل از انجام هر معامله ای اول به خوبی فکر کنید و تحقیقات لازم را انجام دهید و عجولانه تصمیم نگیرید و اگر تخصصی در موضوع ندارید با افراد کاردان و متخصص مشورت کنید.

کلاهبرداری در خرید و فروش خانه

یکی از رایج ترین کلاهبرداری ها در خرید و فروش خانه است؛ به این دلیل که در این مبادلات پول زیادی ردوبدل می شود و امکان کلاهبرداری بسیار بیشتر است. زمانی که شما می خواهید خانه ای بخرید فرد فروشنده یک واحد ساختمان به شما نشان می دهد و به شما اطمینان حاصل می کند که این همان ملکی است که شما خریداری کردید و در پایان همین را دریافت خواهید کرد و شما را از دیدن ملک منصرف می کند. فرد خریدار قبول می کند اما بعد از اتمام کار با ایرادات مختلفی روبه رو می شود.

یکی دیگر از دام های کلاهبرداران آپارتمان های نیمه ساخت است. آنها این آپارتمان ها را پیش فروش می کنند و از مردم می خواهند که اموال خود را در اختیار آنها بگذارند. و افراد بی گناه که از این ترفند آگاه نیستند در دام آنها می افتند و معمولا هیچ گاه آپارتمان های خود را تحویل نمی گیرند. قبل از اینکه فرد مال باخته متوجه شوند مجرمان ناپدید میشوند. همچنین در اکثر مواقع مشاورین املاک با آنها همکاری می کنند و قراردادهای قلابی تنظیم می کنند.

کلاهبرداران شیوه های مختلفی دارند یکی از آنها کم فروشی است. خریداران در هنگام خرید به دلیل هیجان زیاد متوجه این موضوع نمی شوند و وقتی این موضوع را می فهمند که کار از کار گذشته باشد. هنگامی که خریدار به دنبال شکایت کردن می افتد فروشنده با بهانه های مختلف او را منصرف می کند.

شرایط اثبات کلاهبرداری

اثبات این نوع از کلاهبرداری ملکی به دلیل اینکه فرد با رضایت کامل و آگاه مال خود را به کلاهبرداران داده است اثبات آن از دیگر جرم ها سخت تر است. اما غیرممکن نیست. اما اول از همه باید بدانیم چه کسی کلاهبردار است. هرکس ازهویت جعلی و دروغین برای فریب کسی استفاده کند، با استفاده از مدارک جعلی اموال کسی را به دست آورد، کلاهبردار شناخته می شود.

اگر فرد مجرم در یکی از ارگان های دولتی کار کند مجازات او سخت تر می شود و همچنین دیگر نمیتواند در سازمان های دولتی مشغول به کار شود. اگر فردی با دروغ و نیرنگ ملک و اموال خود را به شخصی که از دانش و آگاهی کافی برخوردار نباشد بفروشد مرتکب جرم شده است و اگر با دروغ اعتماد دیگران را به خود جلب کند و خود را شخصی جعلی معرفی کند تا اموال آنها را به دست آورد به عنوام کلاهبردار معرفی می شود.

روش های جلوگیری از کلاهبرداری های ملکی

کلام آخر

دریافتیم که امروزه روش های کلاهبرداری ملکی به شیوه های مختلف وجود دارد. کلاهبرداران هم مانند مردم عادی هستند و شکل و ظاهری کاملا عادی دارند. آنها می توانند از بین دوستان و آشنایان و کسانی که به آنها اعتماد دارید باشند. توصیه ما به شما این است که در معاملات خود بدون آگاهی و عجولانه رفتار نکنید و اگر از اطلاعات کافی برخوردار نیستید حتما قبل از هر تصمیمی با یک شخص کاردان و با تجربه مشورت کنید تا در دام کلاهبرداران نیفتید. لطفا انتقادات و نظرات خودتان را با مخاطبین سایت وکلای مشهد به اشتراک بگذارید.

5/5 - (12 امتیاز)

مهتاب عطایی

سلام مهتاب عطایی هستم. مدرک کارشناسی کامپیوتر دارم و چندین سال است که در زمینه محتوا نویسی مشغول فعالیت هستم. در حال حاضر در سایت وکلای مشهد به عنوان نویسنده تحت وب فعالیت میکنم تا محتوایی مفید در اختیار کاربران قرار دهم. اگر نظر و پیشنهاداتی درباره مقاله های من داشتید خوشحال میشم در قسمت نظرات با من به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 4 =

دکمه بازگشت به بالا